Πώς να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας με κρυπτονομίσματα αν δεν έχετε επενδύσει ποτέ σε νέες τεχνολογίες; Πριν ξεκινήσετε την πρώτη σας επένδυση, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.

Αγορά και αποθήκευση

Η αγορά του πρώτου σας νομίσματος μπορεί να είναι δύσκολη. Οι ειδικοί συμβουλεύουν εάν θέλετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να ξεκινήσετε αγοράζοντας Bitcoin. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για αρχάριους. Υπάρχουν επίσης και άλλες επιλογές, όπως η απευθείας μετάβαση σε μια ανταλλαγή ή Πακέτο Ripple.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους πελάτες να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα ή ψηφιακά νομίσματα για άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως νομίσματα fiat ή άλλα ψηφιακά νομίσματα. Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων συνήθως δέχεται τα spreads bid-ask ως προμήθεια για συναλλαγές για την υπηρεσία ή απλώς χρεώνει τέλη για τη χρήση της υπηρεσίας.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων είναι συχνά εγγεγραμμένα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για να αποφευχθεί η ρύθμιση και η φορολογία. Ωστόσο, υποστηρίζουν δυτικά νομίσματα fiat και διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς σε πολλές χώρες για να διευκολύνουν τις καταθέσεις σε διάφορα εθνικά νομίσματα. Τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μπορούν να δεχτούν πληρωμές με πιστωτική κάρτα, τραπεζικά εμβάσματα ή άλλες μορφές πληρωμής για ανταλλαγή με κρυπτονομίσματα.

Τα ανταλλακτήρια συνήθως στέλνουν κρυπτονομίσματα στο προσωπικό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων του χρήστη. Ορισμένα έχουν επίσης την επιλογή να μετατρέψουν τα υπόλοιπα ψηφιακών νομισμάτων σε ανώνυμες προπληρωμένες κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο, ενώ άλλα κρυπτονομίσματα υποστηρίζονται από φυσικά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός.

Τι γίνεται όμως με την αποθήκευση; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων σε ένα ανταλλακτήριο. Υπάρχει μακρά ιστορία hacks και χρεοκοπιών στις αγορές κρυπτονομισμάτων, με πιο διάσημο το hack του Mt. Gox που απέσυρε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια πελατών.

Αλλά πού να αποθηκεύσετε κρυπτονομίσματα αν όχι σε ανταλλαγή; Τα κρυπτονομίσματα διατηρούνται σε διαδικτυακά πορτοφόλια και πορτοφόλια για κινητά (κάθε πορτοφόλι που υπάρχει σε συσκευή που θα συνδεθεί ποτέ στο διαδίκτυο) ως πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων. Είναι εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε κεφάλαια σε ένα “καυτό πορτοφόλι” – Γι’ αυτό, είναι καλή ιδέα να κρατάτε μόνο ένα μέρος του κρυπτονομίσματος σας σε αυτό που θα διαπραγματεύεστε στο διαδίκτυο ή στον πραγματικό κόσμο.

Ενώ οι συναλλαγές με ζεστά πορτοφόλια είναι πολύ απλές, υπάρχει ένα τεράστιο μειονέκτημα – μπορούν εύκολα να χακαριστούν. Οι πρόσφατες επιθέσεις ransomware και τα προηγούμενα φιάσκο μεγάλων ανταλλαγών θα πρέπει να είναι αρκετή αντένδειξη για νέους χρήστες.

Αν και δεν πρέπει να αποθηκεύετε μεγάλη αξία στο ζεστό πορτοφόλι σας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της ενότητας επαναφοράς κατάστασης του πορτοφολιού σας για να αποφύγετε την απώλεια χρημάτων λόγω σφάλματος. Με ένα ιδιωτικό κλειδί, ένας επενδυτής είναι σε θέση να επαναφέρει εύκολα οποιοδήποτε πορτοφόλι στην αρχική του κατάσταση.

Όταν διατηρείτε το νόμισμά σας σε μια συσκευή εντελώς εκτός σύνδεσης, ονομάζεται “κρύο πορτοφόλι”. Για όσους αναζητούν την ασφαλέστερη μορφή αποθήκευσης, αυτές είναι η καλύτερη επιλογή. Τα κρύα πορτοφόλια είναι επίσης κατάλληλα για μακροπρόθεσμους επενδυτές που δεν χρειάζονται πρόσβαση στα νομίσματά τους για μήνες ή χρόνια.

Τα κρύα πορτοφόλια έχουν τους δικούς τους κινδύνους, αλλά εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες και λάβετε κάθε δυνατή προφύλαξη, αυτοί ελαχιστοποιούνται σημαντικά. Δεδομένης της προσοχής που έχουν προσελκύσει τα κρυπτονομίσματα τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς έχουν προσελκύσει και το ενδιαφέρον κοινών κλεφτών. Ως εκ τούτου, μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κρύο πορτοφόλι ως μέσο αποθήκευσης χρημάτων.

Κάρτα Ripple – απλή και ασφαλής

Ωστόσο, υπάρχει ένας απλούστερος τρόπος αγοράς και αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων. οΤο Ripple packet έχει τις κριτικές μιας υπηρεσίας που απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους που σχεδιάζουν να εισέλθουν στον κόσμο των επενδύσεων. Όλα οφείλονται στη φύση του προϊόντος που αποτελείται από εκπαιδευτικό υλικό και δωρεάν μονάδες κρυπτονομίσματος Ripple. Έτσι, ο πελάτης όχι μόνο θα αποκτήσει ένα κιτ εκπαίδευσης, αλλά θα λάβει και ένα ηλεκτρονικό νόμισμα δωρεάν. Και πώς είναι δυνατόν αυτό;

Όλα χάρη στην Κάρτα Ripple, ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει την αγορά και την πρόσβαση στις ληφθείσες μονάδες κρυπτονομισμάτων. Κάθε πελάτης που αγοράζει τοΠακέτο Rippleθα λάβει πρώτα ένα email με λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο χρήσης του πακέτου και στη συνέχεια ταχυδρομικά την Κάρτα Ripple. Η κάρτα πρόσβασης θα σταλεί σε ένα ειδικά προστατευμένο πακέτο στη διεύθυνση που καθορίζει ο πελάτης. Μπορεί να ληφθεί μόνο μετά την επίδειξη εγγράφου ταυτότητας.

Η Κάρτα Ripple θα περιέχει τον λεγόμενο Κωδικό Ripple, ο οποίος είναι το login και ο κωδικός πρόσβασης σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό σε ένα εικονικό πορτοφόλι, όπου θα αποθηκεύονται οι ληφθείσες μονάδες ηλεκτρονικού χρήματος. Ο λογαριασμός θα δημιουργηθεί και θα ασφαλιστεί από τον μεσάζοντα, αλλά μόνο ο πελάτης θα έχει είσοδο σε αυτόν. Χάρη σε αυτό, ο πελάτης δεν θα είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει το δικό του ηλεκτρονικό πορτοφόλι ή να εφαρμόσει εξειδικευμένα μέτρα ασφαλείας έναντι επιθέσεων χάκερ και κλεφτών.

Σε μια τέτοια κατάσταση, ο πελάτης θα έχει μόνο ένα καθήκον – να αποθηκεύσει με ασφάλεια την Κάρτα Ripple. Αυτό το έγγραφο θα πρέπει να φυλάσσεται σε στεγνό και ασφαλές μέρος μέχρι να αποφασίσετε να δημιουργήσετε έσοδα από τις μονάδες σας. Αυτή η ενέργεια είναι τόσο απλή όσο η αγορά του πακέτου εκπαίδευσης Ripple. Το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης είναι να επικοινωνήσει με τον έμπορο, να τον ενημερώσει για την επιλογή του και να επιβεβαιώσει την πρόσβαση στο πορτοφόλι με τον Κωδικό Ripple. Οι μονάδες θα εξαργυρωθούν εντός λίγων ημερών.

Η κάρτα Ripple είναι ένας απλός και ασφαλής τρόπος αποθήκευσης ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς ο Κώδικας Ripple βρίσκεται μόνο στην κάρτα πρόσβασης, καθιστώντας αδύνατη την κλοπή από χάκερ και διαδικτυακούς κλέφτες. Επιπλέον, είναι επίσης ένας φθηνός τρόπος για να αποκτήσετε το κρυπτονόμισμα Ripple, το οποίο απολαμβάνει αυξανόμενης αναγνώρισης στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων.

Leave a comment