Όλοι έχουμε οικονομικούς στόχους. Οι δρόμοι που ακολουθούμε για να τους πετύχουμε διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μπορούν να οδηγήσουν σε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι η αποταμίευση είναι η καλύτερη επιλογή για την επίτευξη των στόχων μας. Ωστόσο, η αποταμίευση από μόνη της είναι απίθανο να συμβαδίσει με τον πληθωρισμό και τους φόρους και θα σημάνει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Επομένως, η αποταμίευση μπορεί να μην οδηγήσει σε οικονομική ελευθερία.

Επενδύοντας τον δρόμο προς την ανεξαρτησία

Η επένδυση είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί οικονομική ελευθερία. Είναι μια διαδικασία ανάληψης μετρημένων κινδύνων με δυνατότητα αύξησης του πλούτου με υψηλότερο ρυθμό μακροπρόθεσμα μέσω κρυπτονομισμάτων, αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ. Οι αρχές της επένδυσης βασίζονται στον χρονικό ορίζοντα, την κατανομή περιουσιακών στοιχείων και τον προσανατολισμό προς οικονομικούς στόχους που δεν πρέπει να αλλάζουν ανάλογα με τους κύκλους της αγοράς. Χρειάζονται πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί σημαντικός πλούτος.

Θα ήταν συνετό να χαράξετε τη δική σας επενδυτική στρατηγική που να καθορίζει τη φιλοσοφία, το πλαίσιο και τη διαδικασία διαχείρισης χαρτοφυλακίου σας. Θα πρέπει να επιλέξετε τις επενδύσεις σας με σύνεση, ανάλογα με την ανοχή σας στον κίνδυνο. και αν είναι δυνατόν, δημιουργήστε το χαρτοφυλάκιό σας με την καθοδήγηση ενός έμπειρου χρηματοοικονομικού συμβούλου ή αξιόπιστων προϊόντων όπως το Πακέτο Ripple. Επιμείνετε στην κατανομή του χαρτοφυλακίου σας για μεγάλο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον πέντε χρόνια) με περιοδική αναθεώρηση.

Οι επενδυτές έχουν δείξει συχνά την τάση να αποσύρουν χρήματα από κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που προσανατολίζονται στον κίνδυνο (π.χ. κρυπτονομίσματα) και να τα μετατρέπουν σε ασφαλείς κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης. Αυτή η συμπεριφορά οδηγεί στο να μην συμμετέχουν οι επενδυτές σε κανένα όφελος όταν η κατάσταση βελτιώνεται.

Κρυπτονομίσματα… περιουσιακά στοιχεία του μέλλοντος

Ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι μια σημαντική αλλαγή στα κρυπτονομίσματα θα έρθει όταν το θεσμικό χρήμα εισέλθει στην αγορά.

Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα τα κρυπτονομίσματα να εισαχθούν στο Nasdaq, προσθέτοντας περαιτέρω την αξιοπιστία του blockchain και τις χρήσεις του ως εναλλακτική λύση στα συμβατικά νομίσματα. Κάποιοι προβλέπουν ότι όλες οι ανάγκες σε κρυπτονομίσματα είναι ένα επαληθευμένο αμοιβαίο κεφάλαιο διαπραγμάτευσης σε ανταλλαγή (ETF). Ένα ETF θα διευκόλυνε σίγουρα τους ανθρώπους να επενδύσουν σε Bitcoin, αλλά πρέπει να υπάρχει ακόμα ζήτηση για επένδυση σε κρυπτογράφηση που μπορεί να μην δημιουργείται αυτόματα μέσω του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Μερικοί από τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κρυπτονομίσματα – όπως το γεγονός ότι η ψηφιακή περιουσία κάποιου μπορεί να εξαλειφθεί από μια συντριβή υπολογιστή ή ότι ένα εικονικό θησαυροφυλάκιο μπορεί να λεηλατηθεί από έναν χάκερ – μπορούν να ξεπεραστούν με την πάροδο του χρόνου χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Αυτό που θα είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστεί είναι το θεμελιώδες παράδοξο που μαστίζει τα κρυπτονομίσματα – όσο πιο δημοφιλή γίνονται, τόσο περισσότερους κανονισμούς και κυβερνητικό έλεγχο μπορούν να προσελκύσουν, γεγονός που υπονομεύει τη θεμελιώδη αρχή της ύπαρξής τους.

Αν και ο αριθμός των εμπόρων που δέχονται κρυπτονομίσματα αυξάνεται, εξακολουθούν να είναι πολύ στη μειοψηφία. Για να γίνουν ευρύτερα χρησιμοποιούμενα τα κρυπτονομίσματα, πρέπει πρώτα να αποκτήσουν ευρεία αποδοχή από τους καταναλωτές. Αλλά η σχετική πολυπλοκότητά τους σε σύγκριση με τα συμβατικά νομίσματα είναι πιθανό να αποθαρρύνει τους περισσότερους ανθρώπους, εκτός από τους τεχνολόγους.

Ένα κρυπτονόμισμα που φιλοδοξεί να γίνει μέρος του mainstream χρηματοπιστωτικού συστήματος μπορεί να πρέπει να πληροί πολύ διαφορετικά κριτήρια. Θα πρέπει να είναι μαθηματικά πολύπλοκο (για να αποφευχθεί η απάτη και οι επιθέσεις hacking), αλλά εύκολο να το κατανοήσουν οι καταναλωτές. αποκεντρωμένο, αλλά με επαρκείς διασφαλίσεις και προστασία των καταναλωτών· και να διατηρήσουν την ανωνυμία των χρηστών χωρίς να αποτελούν αγωγό φοροδιαφυγής. Αυτά είναι υψηλές απαιτήσεις, αλλά ο αυξανόμενος αριθμός κρυπτονομισμάτων σημαίνει ότι τελικά κάποιος θα καταφέρει να φτάσει στη σωστή θέση στην αγορά.

Γνωρίστε τους κανόνες του παιχνιδιού

Συνιστάται να διατηρείτε τουλάχιστον το ισοδύναμο έξι μηνών εξόδων ως ταμείο έκτακτης ανάγκης και να επενδύσετε αυτά τα χρήματα σε μέσα υψηλής ρευστότητας. Δεν θα ήταν συνετό να κρατήσετε ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεών σας σε μέσα με χαμηλή ρευστότητα.

Δεν συνιστάται η λήψη νέων δανείων εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Οποιαδήποτε ανεξόφλητη αποπληρωμή δανείου θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μελλοντική πιστοληπτική ικανότητα. Αντίθετα, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προσπαθήσει να αποπληρώσει τα χρέη του, ξεκινώντας από δάνεια με υψηλότερο επιτόκιο, όπως χρέη πιστωτικών καρτών, για να μειώσει την οικονομική επιβάρυνση.

Είτε αντιμετωπίζουν ακραία αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία, οι αγορές επιστρέφουν τελικά σε πιο λογικά επίπεδα μακροπρόθεσμης αποτίμησης. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι επιστροφές και οι τιμές θα επιστρέψουν εκεί από όπου προήλθαν – ο χρόνος γενικά επαναφέρει την αγορά. Έτσι, όσον αφορά τους ιδιώτες επενδυτές, το μάθημα είναι ξεκάθαρο: έχετε ένα σχέδιο και μείνετε σε αυτό. Αξίζει να εξετάσετε τη σημασία όλων όσων συμβαίνουν στην αγορά και να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη κρίση σας.

Ακόμη και μεταξύ των πιο επιτυχημένων επενδυτών, υπάρχει η τάση να πιστεύουν ότι όταν τα πράγματα πάνε υπέρ τους, τα κέρδη είναι απεριόριστα. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια και τίποτα δεν διαρκεί για πάντα – ειδικά στον οικονομικό κόσμο. Ανεξάρτητα από το πόσο ευνοϊκή είναι η αγορά τώρα, δεν αξίζει να υπολογίζετε ότι θα είναι πάντα έτσι.

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί της επιτυχίας

Η πιο σημαντική επένδυση που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας και ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να μάθετε για τα προσωπικά οικονομικά. Η καλή οικονομική διαχείριση σε φέρνει σε καλύτερη θέση όταν προκύπτουν απροσδόκητα έξοδα ή όταν χάνεις ξαφνικά τη δουλειά σου. Διευκολύνει επίσης την αντιμετώπιση του χρέους και την επένδυση χρημάτων για τη συνταξιοδότηση.

Από την άλλη πλευρά, η κακή διαχείριση χρημάτων μπορεί να είναι δαπανηρή. Για παράδειγμα, ένα χαμηλό πιστωτικό σκορ σημαίνει υψηλότερα επιτόκια σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια αυτοκινήτου, στεγαστικά δάνεια και άλλα. Όσο υψηλότερο είναι το επιτόκιο, τόσο περισσότερο πληρώνετε για αυτό που αγοράζετε σε σύγκριση με κάποιον με καλό πιστωτικό σκορ.

Ακριβώς όπως όλοι χρειάζονται τακτικές εξετάσεις με τον γιατρό τους, θα πρέπει τακτικά να ελέγχετε τα οικονομικά σας. Είναι επίσης σημαντικό οι επενδυτικοί σας στόχοι να είναι επιτεύξιμοι. Εάν δεν έχετε ιδέα για αυτά, μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρούς στόχους για να κάνετε την επένδυση συνήθεια. Όσο νεότερος είστε, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη του σύνθετου τόκου.

Μάθηση για το μέλλον

Ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να είναι έξυπνος επενδυτής, ειδικά αν είναι οπλισμένος με τα σωστά εργαλεία και πόρους.

Εάν κάποιος πρόκειται να μάθει τις συμβουλές και τις στρατηγικές που είναι απαραίτητες για να κάνει έξυπνες επενδύσεις, αφήστε τον πρώτα να σκεφτεί πώς του αρέσει να μαθαίνει. Προτιμούν μια πρακτική προσέγγιση στη θεωρία ή διατηρούν καλύτερα τις πληροφορίες με έναν δάσκαλο που τους καθοδηγεί προσωπικά στα βήματα;

Στη συνέχεια, αναζητήστε τις καλύτερες επιλογές που ταιριάζουν στο πρόγραμμα, τον προϋπολογισμό και το μαθησιακό σας στυλ. Αυτό μπορεί να σημαίνει συμμετοχή σε ένα μάθημα επένδυσης σε τοπικό πανεπιστήμιο ή εγγραφή σε ένα διαδικτυακό μάθημα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό προσομοιωτή επενδύσεων ή να περιηγηθείτε στις εκπαιδευτικές βιβλιοθήκες που προσφέρονται από πολλές πύλες του κλάδου.

Αυτές τις μέρες, ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει να επενδύει, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό του. Απλώς πρέπει να γνωρίζετε τι είδους επενδύσεις είναι διαθέσιμες σε εσάς με βάση τα σχετικά κεφάλαια. Ορισμένα μαθήματα, όπως το Ripple εκπαιδευτικό πακέτο, καλύπτουν τα βασικά της επένδυσης, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, της στρατηγικής και της ανάλυσης. Άλλοι ερευνούν λίγο βαθύτερα τις μετοχές και τα εμπορεύματα ή ακόμα και τις διεθνείς επενδύσεις.

Φυσικά, θα πρέπει να επιλέξετε το μάθημα που ταιριάζει καλύτερα τόσο στα ενδιαφέροντά σας όσο και στις γνώσεις σας. Εάν μόλις ξεκινάτε να επενδύετε, υπάρχει το Ripple Πακέτο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διδάσκει τα βασικά για την αγορά, πώς λειτουργεί και τι μπορούν να κάνουν οι διαφορετικοί τύποι επενδύσεων για έναν επενδυτή και το χαρτοφυλάκιό του.

Leave a comment