Izobraževalni paketi za kriptovalute so priljubljen način nakupa usposabljanj. V zadnjem času pa lahko najdete mnenja, da je ta oblika učenja vlaganja prevara. Koliko je v tem resnice in koliko ravnanja konkurentov?

Informirane odločitve

Inflacija je počasna, a stalna sila, zaradi katere stvari sčasoma stanejo več, kar razvrednoti denarna sredstva. Ko je denar vložen, se sčasoma prilagodi inflaciji, zaradi česar je bolj vreden, če obstaja na trgu.

Dosleden, dojemljiv vlagatelj si lahko postavi vse boljše finančne in osebne cilje. Ne glede na to, ali poskušajo varčevati za hišo, za fakulteto ali preprosto za nov aparat za kavo, jih bo vlaganje in spremljanje financ naučilo dragocenega znanja o postavljanju ciljev. To je mogoče zlahka uporabiti tudi za druge vidike življenja.

Vlaganje na podlagi raziskav ali informacij, ki se jih naučite skozi učni proces, je lahko izjemno koristno. Dobro je biti obveščen, vlaganje pa ti pomaga, da držiš prst na utripu in razmišljaš o aktualnih dogodkih. Najboljši razlog za vlaganje? Prej ko je vaš denar vložen, večje so možnosti za rast. Današnje vlaganje daje denarju priložnost, da izkoristi zapletene obresti.

Vlaganje denarja lahko prinese oprijemljive koristi. Seveda pa z vlaganjem vedno obstaja tveganje. Ko vlagate v borzo, lahko svoj denar razporedite po različnih delnicah, tako da če ena pade, lahko druga naraste. Bolj kot je vaš portfelj raznovrsten, bolje ste zaščiteni pred večjimi padci.

Paket Ripple – značilnosti izdelka

Paket Ripple spada v skupino izobraževalnih paketov s kriptovaluto. Kot pri večini brezplačnikov je tudi vključitev kriptovalute v izobraževanje namenjena spodbujanju nakupa materialov in izstopanju med vse obilnejšo konkurenco. V izobraževalnem paketu za kriptovalute kupci poleg dostopa do tipičnih tečajev, člankov, spletnih seminarjev ali analiz dobijo žetone kriptovalute določene vrednosti. Z brezplačno kriptovaluto lahko uporabijo naložbeno znanje, pridobljeno s tečajem, in unovčijo žetone, ko menijo, da je to dobra naložbena odločitev.

Večina naložbenih paketov v kriptovalute je namenjenih vlagateljem začetnikom, običajno tistim, za katere bi bila to prva naložba v kriptovalute. Izobraževalni tečaji so zasnovani tako, da razložijo investicijski proces, posebnosti kriptovalute in analizirajo vsako kriptovaluto od samega začetka. Osredotočenost na osnove je značilnost večine izobraževalnih paketov o kriptovalutah. Zaradi usposabljanja v razredu ali prosto dostopnih gradiv s spleta strokovnjaki za kriptovalute pogosto ne skrbijo ali sploh ne skrbijo, da bi bila njihova analiza dostopna nekomu drugemu kot drugim strokovnjakom.

Nakup in uporaba

Paket Ripple je tipičen predstavnik izobraževalnih paketov kriptovalut. Zagotovljena izobraževalna gradiva so kakovostna in obširno opisujejo vprašanja, povezana z vlaganjem v kriptovaluto Ripple. Zanimivo dejstvo je, da se po naročilu Ripple paketa dostavi na dva načina – elektronsko in po navadni pošti. Vsi podatki o prijavi v platformo za usposabljanje, uporabi gradiva za usposabljanje in začetku učenja, kako vlagati, se prenesejo po elektronski pošti na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. Ko boste prejeli to e-pošto, boste lahko prosto in brez omejitev uporabljali tečaje in drugo ponujeno izobraževalno gradivo.

Po drugi strani pa lahko do brezplačnih žetonov kriptovalute Ripple dostopate tako, da prevzamete paket, poslan po navadni pošti. Paket vsebuje kartico Ripple Card, ki vsebuje podatke, ki vam omogočajo, da dobite pregled nad vrednostjo nabrane kriptovalute in navodila, kako jo dvigniti. Ripple žetoni so shranjeni na računu posrednika, ki naj bi opravljal nalogo njihovega zavarovanja, medtem ko se študent uči osnov vlaganja. Za unovčenje kriptovalute je potreben telefonski stik – napredni vlagatelji to morda menijo kot slabost, vendar je ta oblika shranjevanja kriptovalute vsekakor priporočljiva za začetnike. Tako upravljana kriptovaluta je varna in jo lahko še vedno kadar koli dvignete, ne da bi se bali, da bi izgubili svoja sredstva zaradi hekerskega napada. To pomeni, da je ta način shranjevanja kriptovalute idealen za ljudi, ki so pravkar kupili tečaj usposabljanja, ki vključuje gradivo o osnovah vlaganja.

Paket Ripple in spletne ocene

Ta izdelek dobi različne ocene tako strank kot strokovnjakov. Nekatere izmed njih je morda napisala nekoliko pristranska publika, ki zagotovo ni razumela ideje paketa. Druge so lahko neutemeljene govorice konkurenčnih podjetij. Vendar je treba opozoriti, da večina ljudi, ki so preizkusili paket, govori o njem zelo, kot lahko vidite spodaj:

Prejel sem izobraževalno gradivo in kriptovaluto … Lahko se začnem učiti

Nick: Anton

Posrednik pošilja e-pošto pozno, vendar se mi ni treba ukvarjati s kriptoupravljanjem, zato mi je všeč. Ripple je sam vstopil na bikov trg, zato bom kmalu prodal z dobičkom.

 Nick: Nejc

 – Tudi jaz imam ripple valuto za nekaj sto in sem dobil ripple cad, sem se oglasil od posrednika in ponudil še nekaj dodatkov, vendar še vedno čakam, da vidim, kakšna bo moja kriptovaluta

Nick: Modest

 – ni tako inovativno, ker sem že videl podobne pakete, vendar ne morete zanikati njihove učinkovitosti. Kupite e-knjige in pridobite kriptovalute – kdo da kaj več?

Nick: Vinko

 – nekdo pravi, da je začetni paket prevara… V enih državah so boni, v drugih certifikati, imamo dostopne kartice in to je normalna stvar, samo preberite! ljudje, če preberete vse na netu, so dokumenti, kot je ripple card, pravi način za shranjevanje.

 Nick: Mirko

Paket Ripple prevaranti

Čeprav je tako minila leta od lansiranja izobraževalnih paketov o kriptovalutah, izdelki izdelki vedno povzročajo kar nekaj polemik. Je pa zelo mogoče, da negativne ocene podpira … nelojalna konkurenca. Kakšne so značilnosti tega zelo razpravljanega izdelka in kakšen odziv je naletel na splet?

Kljub vsemu ugodnim vsebinam je vsaka toliko – predvsem na čeških in spletnih straneh – podatkih Paket Ripple je lahko prevara? Zakaj takšno prepričanje v primeru, da izdelek pobere toliko pohval na industrijskih portalih? Razlog je lahko tako imenovan backroom warfare, poskus diskreditacije konkurence.

Črni PR spremlja Paket Ripple aSkoraj od začetka obstoja, zanimivo pa je, da se strani z negativnimi ocenami pojavljajo le … v dveh ali treh jezikih, kar je v primeru mednarodnega izdelka vsaj čudno. Velika kampanja proti Paket Ripple se je začelo v češko govorečem internetu, kjer so v nekem trenutku objavili številne zaledne strani skoraj identične, nepodprte s konkretnimi argumenti objave z naslovom “Paket Ripple prevaranti “.

Pomembno je razumeti, da čeprav se negativna vsebina pojavlja na spletu, je težko natančno sklepati, za kaj gre pri domnevni prevari. Vsebina je pogosto v nasprotju s samim seboj, navaja fotografije kot “dokaz” ali povezuje Paket Ripple z znanimi prevarami, kljub pomanjkanju namiga, da taka povezava obstaja. Govorice o goljufijah so lahko preprosto del negativne kampanje proti konkurenci. Še posebej sumljivo je širjenje vsebine, kopirane na več ali celo več zalednih straneh, ki oglašujejo … znane posrednike.

Čeprav je teoretično mogoče izslediti, kdo je lastnik določene domene, je postavitev spletne strani z lažnim imenom izjemno enostavna, saj podjetja za prodajo in gostovanje domen ne zahtevajo preverjanja podatkov v primeru zasebnih strank. Rezultat? Ogromna količina ponarejenih vsebin preplavlja internet, večina pa se odstrani ne z brisanjem strani, ampak … padec na Googlovi lestvici. Najbolj priljubljen iskalnik je torej učinkovitejše orodje pri preverjanju vsebine kot zakon, a tudi ta ima svoje omejitve – mesta, ki so visoko uvrščena in zato v očeh Googla »verodostojna« (biti visoko uvrščena). Ni nujno, da je spletno mesto resnično verodostojno, ampak le mešanje lažne vsebine z nevtralno) si lahko privošči celo zelo ostre negativne kampanje, ki implicitno ciljajo na konkurenco.

Paket Ripple ima še vedno sloves zaupanja vrednega vira usposabljanja in kriptovalute za vlagatelje začetnike, ne glede na dejanja, ki jih izvajajo konkurenti. Ne pozabite, da ne zaupate vsemu, kar berete na spletu.

Leave a comment