Cum să-ți începi aventura cu criptomoneda dacă nu ai investit niciodată în noi tehnologii? Înainte de a începe prima investiție, este o idee bună să vă gândiți la opțiunile disponibile.

Cumpărare și depozitare

Cumpărarea primei monede poate fi dificilă. Experții vă sfătuiesc dacă doriți să investiți în criptomonede, ar trebui să începeți prin a cumpăra Bitcoin. Cu toate acestea, aceasta nu este singura modalitate pentru începători. Există și alte opțiuni, cum ar fi accesul direct la un schimb sau la un Pachet Ripple.

Un schimb de criptomonede este o platformă care permite clienților să tranzacționeze criptomonede sau monede digitale pentru alte active, cum ar fi monede fiat sau alte monede digitale. Un schimb de criptomonede acceptă, de obicei, răspândire de licitație – cere un comision pentru tranzacțiile pentru serviciu sau pur și simplu percepe taxe pentru utilizarea serviciului.

Schimburile de criptomonede sunt adesea înregistrate în afara Uniunii Europene și a SUA pentru a evita reglementarea și impozitarea. Cu toate acestea, ele susțin monedele fiduciare occidentale și mențin conturi bancare în mai multe țări pentru a facilita depozitele în diferite monede naționale. Majoritatea schimburilor de criptomonede pot accepta plăți cu cardul de credit, transferuri bancare sau alte forme de plată pentru a schimba criptomonede.

Schimburile trimit de obicei criptomonede în portofelul personal de criptomonede al utilizatorului. Unele au, de asemenea, opțiunea de a converti soldurile monedelor digitale în carduri preplătite anonime care pot fi folosite pentru a retrage fonduri de la bancomate din întreaga lume, în timp ce alte criptomonede sunt susținute de active fizice, cum ar fi aurul.

Dar cum rămâne cu depozitarea? Nu există absolut niciun motiv pentru a stoca criptomonede pe un schimb. Există o lungă istorie de hackuri și faliment pe piețele de criptomonede, cel mai faimos hackul Mt. Gox care a drenat sute de milioane de dolari clienților.

Dar unde să stochezi criptomonede dacă nu pe un schimb? Criptomoneda este deținută în portofelele online și portofelele mobile (orice portofel care există pe un dispozitiv care se va conecta vreodată la interrnetet) ca portofele de criptomonede fierbinți. Este ușor să accesați fonduri pe un „portofel fierbinte” – De aceea este o idee bună să păstrați doar o parte din criptomoneda pe care o veți tranzacționa online sau în lumea reală. În timp ce tranzacțiile care utilizează portofele calde sunt foarte simple, există un dezavantaj imens – pot fi piratate cu ușurință. Atacuri recente de ransomware și fiascos-uri anterioare ale schimburilor mari ar trebui să fie un far suficient pentru noii utilizatori.

Deși nu ar trebui să stocați multă valoare în portofelul dvs. fierbinte, este important să faceți o copie de rezervă a secțiunii de restabilire a stării portofelului pentru a evita pierderea fondurilor din cauza unei erori. Cu o cheie privată, un investitor poate restabili fără durere orice portofel la starea inițială.

Când vă păstrați moneda într-un dispozitiv complet offline, aceasta se numește „portofel rece”. Pentru cei care caută cea mai sigură formă de depozitare, aceasta este cea mai bună opțiune. Portofelele reci sunt, de asemenea, cele mai potrivite pentru investitorii pe termen lung care nu au nevoie de acces la monedele lor timp de luni sau ani.

Portofelele reci nu sunt lipsite de propriul set de riscuri, dar dacă urmați instrucțiunile și luați toate măsurile de precauție posibile, acestea sunt foarte reduse. Având în vedere cantitatea de atenție pe care criptomoneda a atras-o în ultimii ani, ea a atras, din păcate, și interesul hoților obișnuiți. Ca atare, o opțiune mult mai sigură este utilizarea unui portofel rece ca mijloc de stocare a banilor.

Card Ripple – simplu și sigur

Cu toate acestea, există o modalitate mai simplă de a cumpăra și stoca criptomonede. Pachetul Ripple are recenziile unui serviciu destinat în principal începătorilor care intenționează să intre în lumea investițiilor. Toate datorită naturii produsului constând din materiale educaționale și unități gratuite de criptomonedă Ripple. Astfel, clientul nu numai că va achiziționa un kit de antrenament, ci va primi și un e-money gratuit. Și cum este posibil acest lucru?

Toate datorită Cardului Ripple, un document care confirmă achiziția și accesul la unitățile criptomonede primite. Fiecare client care cumpără Pachetul Ripple, va primi mai întâi un e-mail cu instrucțiuni detaliate despre cum să folosească pachetul, iar apoi prin poștă Cardul Ripple. Cardul de acces va fi trimis într-un pachet special protejat la adresa specificată de client. Poate fi primit doar după prezentarea unui act de identitate.

Cardul Ripple va conține așa-numitul Cod Ripple, care este autentificarea și parola pentru un cont privat de pe un portofel virtual, unde vor fi stocate unitățile de bani electronici primite. Contul va fi creat și securizat de către intermediar, dar numai clientul va avea un login la el. Datorită acestui fapt, clientul nu va fi obligat să-și configureze propriul portofel electronic sau să implementeze măsuri de securitate specializate împotriva atacurilor hackerilor și hoților.

Într-o astfel de situație, clientul va avea o singură sarcină – să-și păstreze în siguranță Cardul Ripple. Acest document trebuie păstrat într-un loc uscat și sigur până când decideți să vă monetizați unitățile. Această acțiune este la fel de simplă ca și achiziționarea pachetului de educație Ripple. Tot ce trebuie să facă clientul este să contacteze comerciantul, să-l informeze despre alegerea sa și să confirme accesul la portofel cu Codul Ripple. Unitățile vor fi răscumpărate în câteva zile.

Cardul Ripple este o modalitate simplă și sigură de a stoca bani electronici, deoarece Codul Ripple se află doar pe cardul de acces, ceea ce face imposibil să fie furat de hackeri și hoții online. În plus, este, de asemenea, o modalitate ieftină de a obține criptomoneda Ripple, care se bucură de o recunoaștere din ce în ce mai mare pe piața globală a criptomonedei.

Leave a comment