Cu toții avem obiective financiare. Căile pe care le parcurgem pentru a le atinge variază de la persoană la persoană și pot duce la o viață profesională împlinită. Cei mai mulți dintre noi considerăm că economiile sunt cea mai bună opțiune pentru a ne atinge obiectivele. Cu toate acestea, este puțin probabil ca doar economiile să țină pasul cu inflația și impozitele, și vor însemna o viață de muncă mult mai lungă pentru a atinge orice obiectiv. Prin urmare, economiile pot să nu conducă la libertate financiară.

Investește-ți drumul către independență

Investiția este singura modalitate de a obține libertatea financiară. Este un proces de asumare a riscurilor măsurate cu potențialul de a crește averea la o rată mai mare pe termen lung prin criptomonede, fonduri mutuale etc. Principiile investiției se bazează pe orizontul de timp, alocarea activelor și orientarea către obiective financiare care nu ar trebui să se schimbe indiferent de ciclurile pieței. Este nevoie de mulți ani pentru a crea o bogăție semnificativă.

Ar fi prudent să-ți elaborezi propria strategie de investiții care să stabilească filozofia, cadrul și procesul de gestionare a portofoliului. Ar trebui să vă alegeți investițiile cu înțelepciune, în funcție de toleranța dvs. la risc; și, dacă este posibil, construiți-vă portofoliul cu îndrumări de la un consilier financiar cu experiență sau produse de încredere precum Pachetul Ripple . Respectați alocarea portofoliului pe o perioadă lungă (cel puțin cinci ani) cu revizuire periodică.

Investitorii au arătat adesea tendința de a retrage bani din clasele de active orientate spre risc (de exemplu, criptomonede) și de a-i transforma în clase de active sigure în timpul unei recesiuni. Acest comportament face ca investitorii să nu participe la niciun beneficiu atunci când situația se îmbunătățește.

Criptomonede… active ale viitorului

Unii analiști economici prevăd că o schimbare majoră a criptomonedelor va avea loc atunci când banii instituționali vor intra pe piață.

În plus, există posibilitatea ca cripto-ul să fie listat pe Nasdaq, adăugând și mai mult credibilitatea blockchain-ului și a utilizărilor sale ca alternativă la monedele convenționale. Unii prevăd că toate nevoile de criptomonede sunt un fond verificat de tranzacționare la bursă (ETF). Un ETF ar face cu siguranță mai ușor pentru oameni să investească în Bitcoin, dar trebuie să existe o cerere pentru investiții în cripto, care ar putea să nu fie generată automat prin fond.

Unele dintre limitările cu care se confruntă criptomonedele în prezent – cum ar fi faptul că averea digitală a cuiva poate fi distrusă printr-o prăbușire a computerului sau că un seif virtual poate fi jefuit de un hacker – pot fi depășite în timp datorită progreselor tehnologiei. Ceea ce va fi mai greu de depășit este paradoxul fundamental care afectează criptomonedele – cu cât devin mai populare, cu atât pot atrage mai multe reglementări și control guvernamental, ceea ce subminează premisa fundamentală a existenței lor.

Deși numărul comercianților care acceptă criptomonede este în creștere, aceștia sunt încă foarte minoritari. Pentru ca criptomonedele să devină mai utilizate pe scară largă, ele trebuie mai întâi să obțină o acceptare pe scară largă în rândul consumatorilor. Dar complexitatea lor relativă în comparație cu monedele convenționale este probabil să descurajeze majoritatea oamenilor, cu excepția tehnologilor.

O criptomonedă care aspiră să devină parte a sistemului financiar mainstream poate ar trebui să îndeplinească criterii foarte diferite. Ar trebui să fie complex din punct de vedere matematic (pentru a evita frauda și atacurile de hacking), dar ușor de înțeles de către consumatori; descentralizat, dar cu garanții adecvate și protecție a consumatorilor; și menține anonimatul utilizatorilor fără a fi un canal pentru evaziune fiscală. Acestea sunt cerințe mari, dar numărul tot mai mare de criptomonede înseamnă că, în cele din urmă, cineva va reuși să trage în locul potrivit pe piață.

Cunoașteți regulile jocului

Este recomandabil să păstrați cel puțin echivalentul a șase luni de bani zilnici ca fond de urgență și să investiți acești bani în instrumente foarte lichide. Ar fi neînțelept să dețineți o mare parte din investițiile dvs. în instrumente cu lichiditate scăzută.

Nu este indicat să contractați noi împrumuturi decât dacă este absolut necesar. Orice rambursare restantă a împrumutului ar putea afecta negativ bonitatea viitoare. Dimpotrivă, fiecare investitor ar trebui să încerce să-și ramburseze datoriile, începând cu împrumuturile cu dobândă mai mare, cum ar fi datoriile cu cardul de credit, pentru a reduce povara financiară.

Indiferent dacă se confruntă cu optimism sau pesimism extrem, piețele revin în cele din urmă la niveluri mai rezonabile de evaluare pe termen lung. Conform acestei teorii, randamentele și prețurile se vor întoarce de unde au venit – timpul aduce în general piața înapoi. Deci, când vine vorba de investitorii individuali, lecția este clară: ai un plan și ține-te de el. Merită să luați în considerare importanța a tot ceea ce se întâmplă pe piață și să folosiți cea mai bună judecată.

Chiar și printre cei mai de succes investitori, există tendința de a crede că atunci când lucrurile merg în favoarea lor, profiturile sunt nelimitate. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat și nimic nu durează pentru totdeauna – mai ales în lumea financiară. Oricât de favorabilă este piața acum, nu merită să te bazezi pe faptul că așa va fi mereu.

Educația este cheia succesului

Cea mai importantă investiție pe care o poți face este să investești în tine și poate una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să înveți despre finanțele personale. O bună gestionare financiară vă pune într-o poziție mai bună atunci când apar cheltuieli neașteptate sau când vă pierdeți brusc locul de muncă. De asemenea, facilitează gestionarea datoriilor și investirea banilor pentru pensionare.

Pe de altă parte, gestionarea defectuoasă a banilor poate fi costisitoare. De exemplu, un scor de credit scăzut înseamnă rate mai mari ale dobânzii la cardurile de credit, împrumuturile auto, creditele ipotecare și multe altele. Cu cât rata dobânzii este mai mare, cu atât plătiți mai mult pentru ceea ce cumpărați, în comparație cu cineva cu un scor bun de credit.

Așa cum toată lumea are nevoie de controale regulate la medicul de familie, ar trebui să vă verificați în cele din urmă finanțele. De asemenea, este important ca obiectivele dvs. de investiții să fie realizabile. Dacă nu aveți o idee pentru ei, puteți începe cu mici obiective pentru a face din investiție un obicei. Cu cât ești mai tânăr, cu atât beneficiile dobânzii compuse sunt mai mari.

Învățare pentru viitor

Oricine poate învăța cum să fie un investitor inteligent, mai ales dacă este înarmat cu instrumentele și resursele potrivite.

Dacă cineva urmează să învețe sfaturile și strategiile necesare pentru a face investiții inteligente, mai întâi lăsați-l să ia în considerare modul în care îi place să învețe. Preferă o abordare practică a teoriei sau rețin mai bine informațiile cu un profesor care îi îndrumă personal prin pași?

Apoi căutați cele mai bune opțiuni care se potrivesc programului, bugetului și stilului dvs. de învățare. Aceasta poate însemna să urmați un curs de investiții la o universitate locală sau să vă înscrieți la un curs online. Puteți folosi un simulator de investiții online sau puteți răsfoi bibliotecile educaționale oferite de multe portaluri din industrie.

În zilele noastre, oricine poate să începe să investească, indiferent de buget. Trebuie doar să știi ce tipuri de investiții îți sunt disponibile în funcție de fondurile implicate. Unele cursuri, cum ar fi pachetul de educație Ripple, acoperă elementele de bază ale investițiilor, inclusiv tehnologie, strategie și analiză. Alții se adâncesc puțin în acțiuni și mărfuri sau chiar în investiții internaționale.

Desigur, ar trebui să alegi cursul care se potrivește cel mai bine atât intereselor tale, cât și cunoștințelor tale. Dacă abia începi să investești, există pachetul Ripple, care este conceput pentru a învăța elementele de bază despre piață, cum funcționează și ce pot face diferitele tipuri de investiții pentru un investitor și portofoliul acestuia.

Leave a comment