Hogyan kezdje el kalandját kriptovalutával, ha soha nem fektetett be új technológiákba? Az első befektetés megkezdése előtt érdemes átgondolni az Ön számára elérhető lehetőségeket.

Vásárlás és tárolás

Az első valuta megvásárlása nehéz lehet. A szakértők azt tanácsolják, hogy ha kriptovalutákba szeretne befektetni, akkor először Bitcoin vásárlásával kell kezdenie. Ez azonban nem az egyetlen módja a kezdőknek. Vannak más lehetőségek is, például közvetlenül egy tözsdére menni vagy a Ripple Csomag-ra.

A kriptovaluta-tözsde olyan platform, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kriptovalutákkal vagy digitális valutákkal kereskedjenek átváltva más eszközökre, például fiat valutákra vagy más digitális valutákra. A kriptovaluta tőzsdék jellemzően vételi és ajánlati ár közötti különbözetet fogadnak el jutalékként a szolgáltatással kapcsolatos tranzakciók után, vagy egyszerűen csak díjat számítanak fel a szolgáltatás használatáért.

A kriptovaluta-tőzsdéket gyakran az Európai Unión és az Egyesült Államokon kívül regisztrálják, hogy elkerüljék a szabályozást és az adózást. Ugyanakkor támogatják a nyugati fiat valutákat és bankszámlákat tartanak fenn több országban, hogy megkönnyítsék a különböző nemzeti pénznemekben elhelyezett letéteket. A legtöbb kriptovaluta-tőzsde elfogad hitelkártyás fizetéseket, átutalásokat vagy más fizetési módokat a kriptovaluták cseréjére.

A tőzsdék általában kriptovalutákat küldenek a felhasználó személyes kriptovaluta pénztárcájába. Egyeseknek lehetőségük van arra is, hogy a digitális valutaegyenlegeket névtelen előre fizetett kártyákká alakítsák át, amelyek segítségével pénzt vehetnek fel ATM-ekből szerte a világon, míg más kriptovaluták mögött fizikai eszközök, például arany áll rendelkezésre.

De mi a helyzet a tárolással? Egyáltalán nincs ok arra, hogy kriptovalutát tároljon egy tőzsdén. A kriptovaluta piacokon hosszú története van a hackeknek és a csődöknek, leginkább a Gox Mt. hack, amely több száz millió ügyfél dollárját ürítette ki.

De hol lehet kriptovalutát tárolni, ha nem tőzsdén? A kriptovalutát online pénztárcákban és mobil pénztárcákban tartják (minden olyan pénztárcában, amely olyan eszközön létezik, amely valaha is csatlakozik az internethez) forró kriptovaluta pénztárcákként. Könnyű hozzáférni a pénzeszközökhöz egy “forró pénztárcán” – Ezért jó ötlet, hogy kriptovalutája csak egy részét tartsa rajta, hogy online vagy a valós világban kereskedjen.

Míg a forró pénztárcákat használó tranzakciók nagyon egyszerűek, hatalmas hátránya van – könnyen feltörhetők. A legutóbbi ransomware támadásoknak és a nagy átváltások korábbi fiaskóinak elegendő figyelmeztetőnek kellene lenniük az új felhasználók számára.

Bár nem szabadna nagy értéket tárolnia a forró pénztárcájában, fontos, hogy biztonsági másolatot készüljön a pénztárca állapot-visszaállítási szakaszáról, hogy elkerülje a pénzeszközök elvesztését egy hiba miatt. Egy privát kulccsal a befektető fájdalommentesen helyreállíthatja a pénztárcát az eredeti állapotába.

Ha a pénznemet teljesen offline állapotban tartja egy eszközben, akkor “hideg pénztárcának” nevezik. Azok számára, akik a legbiztonságosabb tárolási formát keresik, ez a legjobb megoldás. A hideg pénztárcák a legjobbak a hosszú távú befektetők számára is, akiknek hónapokig vagy évekig nem kell hozzáférniük az érmékhez.

A hideg pénztárcák nem nélkülözik a saját kockázataikat, de ha követi az utasításokat és minden lehetséges óvintézkedést megtesz, akkor nagymértékben minimalizálódnak. Tekintettel arra, hogy a kriptovaluta az elmúlt években mekkora figyelmet kapott, sajnos a közönséges tolvajok érdeklődését is felkeltette. Mint ilyen, sokkal biztonságosabb lehetőség a hideg pénztárca használata a pénz tárolásának eszközeként.

Ripple kártya – egyszerű és biztonságos

Van azonban egy egyszerűbb módja a kriptovaluta megvásárlásának és tárolásának.A Ripple csomag egy olyan szolgáltatás értékelését tartalmazza, amely elsősorban a kezdőknek szól, akik a befektetések világába szeretnének belépni.

 Mindezt az oktatási anyagokból és a Ripple kriptovaluta ingyenes egységeiből álló termék jellegéből adódóan. Így az ügyfél nemcsak képzési készletet szerez be, hanem ingyenes e-pénzt is kap. És ez hogy lehetséges?

Mindez a Ripple Card-nak köszönhető, egy dokumentumnak köszönhetően, amely megerősíti a vásárlást és a kapott kriptovaluta egységekhez való hozzáférést. Minden ügyfél, aki megvásárolja a Ripple csomagot,  először kap egy e-mailt, amelyben részletes utasításokat tartalmaz a  csomaghasználatáról, majd postai úton a Ripple Kártyát. Amely csak személyazonosító okmány bemutatása után átvehető.  

A Ripple Kártya tartalmazza az úgynevezett Ripple kódot, amely a virtuális pénztárcán lévő privát fiók bejelentkezése és jelszava, ahol a kapott e-pénz egységeket tárolják. A fiókot a közvetítő hozza létre és biztosítja, de csak az ügyfélnek lesz bejelentkezése. Ennek köszönhetően az ügyfél nem köteles saját e-pénztárcát létrehozni, vagy speciális biztonsági intézkedéseket végrehajtani a hackerek és tolvajok támadásai ellen.

Ilyen helyzetben az ügyfélnek csak egy feladata lesz – a Ripple-kártya biztonságos tárolása. Ezt a dokumentumot száraz és biztonságos helyen kell tartani, amíg úgy nem dönt, hogy beváltja a beszerzett egységeket. Ez a művelet olyan egyszerű, mint a Ripple Oktatási Csomag megvásárlása. Az ügyfélnek mindössze annyit kell tennie, hogy kapcsolatba lép a kereskedővel, tájékoztatja őket a választásáról és megerősíti a pénztárcához való hozzáférést a Ripple-kóddal. Az egységeket néhány napon belül visszaváltjuk.

A Ripple kártya egyszerű és biztonságos módja az e-pénz tárolásának, mivel a Ripple-kód csak a hozzáférési kártyán található, így lehetetlen, hogy a hackerek és az online tolvajok ellopják. Ezenkívül ez is egy olcsó módja a Ripple kriptovaluta megszerzésének, amely egyre nagyobb elismerést élvez a globális kriptovaluta piacon.

Leave a comment