Meillä kaikilla on taloudellisia tavoitteita. Polut, joita kuljemme niiden saavuttamiseksi, vaihtelevat henkilöittäin, ja ne voivat johtaa tyydyttävään työelämään. Useimmat meistä uskovat, että säästöt ovat paras vaihtoehto tavoitteidemme saavuttamiseksi. Pelkillä säästöillä ei kuitenkaan todennäköisesti pysytä inflaation ja verojen tahdissa, ja se merkitsee paljon pidempää työuraa tavoitteen saavuttamiseksi. Säästäminen ei siis välttämättä johda taloudelliseen vapauteen.

Sijoittaminen tienä itsenäisyyteen

Sijoittaminen on ainoa tapa saavuttaa taloudellinen vapaus. Se on prosessi, jossa otetaan mitattuja riskejä, joiden avulla on mahdollista kasvattaa varallisuutta suuremmalla nopeudella pitkällä aikavälillä kryptovaluuttojen, sijoitusrahastojen jne. avulla. Sijoittamisen periaatteet perustuvat aikahorisonttiin, varojen kohdentamiseen ja taloudellisiin tavoitteisiin, joiden ei pitäisi muuttua markkinasykleistä riippumatta. Merkittävän varallisuuden luominen vie monta vuotta.

Olisi järkevää laatia oma sijoitusstrategia, jossa määritellään oma filosofia, puitteet ja salkunhoitoprosessi. Sijoitukset on valittava viisaasti riskinsietokykysi mukaan, ja jos mahdollista, rakenna salkkusi kokeneen rahoitusneuvojan tai luotettavien tuotteiden, kuten Ripple-Paketin, opastuksella. Pidä kiinni salkkujakaumastasi pitkän ajanjakson ajan (vähintään viisi vuotta) ja tarkista sitä säännöllisesti.

Sijoittajilla on usein ollut taipumus vetää rahaa pois riskipainotteisista omaisuusluokista (esim. kryptovaluutoista) ja sijoittaa sitä turvallisiin omaisuusluokkiin laskusuhdanteen aikana. Tämä käyttäytyminen johtaa siihen, että sijoittajat eivät pääse osallisiksi mistään eduista, kun tilanne paranee.

Kryptovaluutat… tulevaisuuden raha

Jotkut talousanalyytikot ennustavat, että kryptovaluutoissa tapahtuu merkittävä muutos, kun institutionaalinen raha tulee markkinoille.

Lisäksi on mahdollista, että krypto noteerataan Nasdaqin markkinoilla, mikä lisää lohkoketjun uskottavuutta ja sen käyttöä vaihtoehtona perinteisille valuutoille. Jotkut ennustavat, että kaikki mitä kryptovaluutta tarvitsee on todennettu pörssinoteerattu rahasto (ETF). ETF helpottaisi varmasti ihmisten sijoittamista Bitcoiniin, mutta kryptoihin sijoittamiselle on silti oltava kysyntää, joka ei välttämättä synny automaattisesti rahaston kautta.

Osa kryptovaluuttojen nykyisistä rajoituksista – kuten se, että tietokoneen kaatuminen voi tuhota jonkun digitaalisen omaisuuden tai että hakkeri voi ryöstää virtuaalisen holvin – voidaan poistaa ajan mittaan tekniikan kehittymisen ansiosta. Vaikeampaa on voittaa kryptovaluuttoja vaivaava perusparadoksi: mitä suositummiksi ne tulevat, sitä enemmän sääntelyä ja valtion valvontaa ne voivat houkutella, mikä heikentää niiden olemassaolon peruslähtökohtaa.

Vaikka kryptovaluuttoja hyväksyvien kauppiaiden määrä jatkuvasti kasvaa, ovat he edelleen hyvin pieni vähemmistö. Jotta kryptovaluutat yleistyisivät, niiden on ensin saatava laaja hyväksyntä kuluttajien keskuudessa. Niiden suhteellinen monimutkaisuus perinteisiin valuuttoihin verrattuna kuitenkin todennäköisesti pelottaa useimpia ihmisiä, lukuun ottamatta teknologia-asiantuntijoita.

Kryptovaluutan, joka pyrkii osaksi valtavirran rahoitusjärjestelmää, on ehkä täytettävä hyvin erilaiset kriteerit. Sen olisi oltava matemaattisesti monimutkainen (petosten ja hakkerointihyökkäysten välttämiseksi), mutta kuluttajien kannalta helposti ymmärrettävä, hajautettu, mutta riittävin suojatoimin ja kuluttajansuojan avulla, ja sen olisi säilytettävä käyttäjien anonymiteetti ilman, että se toimii veronkierron väylänä. Nämä ovat suuria vaatimuksia, mutta kryptovaluuttojen kasvava määrä tarkoittaa, että lopulta yksi onnistuu ampumaan oikeaan paikkaan markkinoilla.

Tunne pelisäännöt

On suositeltavaa pitää hätärahastona vähintään kuuden kuukauden päivittäistä rahaa vastaava summa ja sijoittaa nämä rahat erittäin likvideihin instrumentteihin. Olisi epäviisasta pitää suuri osa sijoituksistasi instrumenteissa, joiden likviditeetti on heikko.

Uusien lainojen ottaminen ei ole suositeltavaa, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä. Kaikki maksamattomat lainojen takaisinmaksut voivat vaikuttaa kielteisesti tulevaan luottokelpoisuuteen. Päinvastoin, jokaisen sijoittajan olisi pyrittävä maksamaan velkansa takaisin, alkaen korkeakorkoisista lainoista, kuten luottokorttiveloista, taloudellisen taakan vähentämiseksi.

Olipa kyseessä äärimmäinen optimismi tai pessimismi, markkinat palaavat lopulta järkevämmille pitkän aikavälin arvostustasoille. Tämän teorian mukaan tuotot ja hinnat palaavat sinne, mistä ne ovat tulleetkin – aika yleensä palauttaa markkinat takaisin entiselleen. Yksityissijoittajien kannalta opetus on siis selvä: laadi suunnitelma ja pidä siitä kiinni. Kannattaa pohtia kaiken markkinoilla tapahtuvan merkitystä ja käyttää parasta harkintaasi.

Jopa menestyneimpien sijoittajien keskuudessa on taipumus uskoa, että kun asiat sujuvat heidän edukseen, voitot ovat rajattomat. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta, eikä mikään kestä ikuisesti – varsinkaan rahoitusmaailmassa. Vaikka markkinat olisivat kuinka suotuisat nyt, ei kannata luottaa siihen, että ne pysyvät aina sellaisina.

Koulutus on avain menestykseen

Tärkein investointi, jonka voit tehdä, on investoida itseesi, ja ehkä yksi parhaista tavoista tehdä se on opiskella henkilökohtaisesta taloudesta. Hyvän taloudenhallinnan ansiosta sinulla on paremmat mahdollisuudet selviytyä odottamattomista menoista tai työpaikan äkillisestä menettämisestä. Se helpottaa myös velkojen hoitamista ja rahan sijoittamista eläkettä varten.

Toisaalta huono rahanhallinta voi tulla kalliiksi. Esimerkiksi alhaiset luottopisteet merkitsevät korkeampia luottokorttien, autolainojen, asuntolainojen ja muiden lainojen korkoja. Mitä korkeampi korko, sitä enemmän maksat ostoksistasi verrattuna henkilöön, jolla on hyvät luottotiedot.

Aivan kuten jokainen tarvitsee säännöllisiä tarkastuksia yleislääkärinsä luona, niin myös taloutesi pitää tarkistaa. On myös tärkeää, että sijoitustavoitteesi ovat saavutettavissa. Jos sinulla ei ole ideaa, voit aloittaa pienillä tavoitteilla, jotta sijoittamisesta tulisi tapa. Mitä nuorempi olet, sitä suuremmat ovat koronkorkojen hyödyt.

Tulevaisuuden oppi

Kuka tahansa voi oppia toimimaan älykkäänä sijoittajana, varsinkin jos hänellä on käytössään oikeat välineet ja resurssit.

Jos joku aikoo oppia vinkkejä ja strategioita, joita tarvitaan älykkäiden sijoitusten tekemiseen, harkitkoon ensin, miten hän tykkää oppia. Pitääkö enemmän käytännönläheisestä lähestymistavasta kuin teoriasta vai säilyttääkö hän tiedon paremmin, kun opettaja opastaa häntä henkilökohtaisesti vaiheiden läpi?

Sen jälkeen etsitään parhaat vaihtoehdot, jotka sopivat aikatauluusi, budjettiisi ja oppimistyyliisi. Tämä voi tarkoittaa sijoituskurssin käymistä paikallisessa yliopistossa tai ilmoittautumista verkkokurssille. Voit käyttää online-sijoitussimulaattoria tai selata monien alan portaalien tarjoamia koulutuskirjastoja.

Nykyään kuka tahansa voi aloittaa sijoittamisen budjetista riippumatta. Sinun on vain tiedettävä, millaisia sijoituksia sinulla on käytettävissäsi kyseessä olevien varojen perusteella. Joillakin kursseilla, kuten Ripple Koulutuspaketti -kurssilla, käsitellään sijoittamisen perusteita, kuten teknologiaa, strategiaa ja analyysiä. Toiset taas syventyvät osakkeisiin ja hyödykkeisiin tai jopa kansainväliseen sijoittamiseen.

Sinun on tietenkin valittava kurssi, joka vastaa parhaiten sekä kiinnostuksiasi että tietojasi. Jos olet vasta aloittamassa sijoittamista, tarjolla on Ripple-Paketti, joka on suunniteltu opettamaan perusasiat markkinoista, niiden toiminnasta ja siitä, mitä eri sijoitustyypit voivat tehdä sijoittajalle ja hänen salkulleen.

Leave a comment