Ripple, ili XRP, treća je najveća kriptovaluta na svijetu. Finansijske institucije i pružaoci likvidnosti nastoje izmiriti svoje financije u ovoj digitalnoj valuti. Ripple je jedina centralizirana kriptovaluta na svijetu koja je direktno povezana s bankarskom zajednicom. Budući da je to jedina centralizirana kriptovaluta, postoji mnogo razloga za ulaganje u nju.

Ulaganje u Ripple

Banke i finansijske institucije cijene Ripple više od bilo koje druge kriptovalute. Prednost ovog neobičnog partnerstva s bankama je njihova relativna nevoljkost da mijenjaju smjernice za kriptovalute širom svijeta zbog njihove organizacije i povezanosti s takvim monetarnim institucijama.

Protokol transakcije Ripple koristi se u različite svrhe, uključujući prijenos/primanje kriptovaluta, fiat valuta i informacija. Ovaj protokol može upravljati velikim transakcijama širom svijeta i dolazi uz vrlo niske naknade. Globalne berze kriptovaluta kao što su Gemini, Coinbase i Binance omogućavaju vam da trgujete Ripple (XRP), što znači da svaki investitor može koristiti ovu kriptovalutu zajedno sa drugim entuzijastima blockchain-a.

Nema sumnje da će Ripple rasti u narednim danima. To nije niti će se suštinski odnositi na šokove na vanjskom tržištu i volatilnost cijena. Ono što Ripple čini izuzetkom od ostalih kriptovaluta je to što ima ogromnu tržišnu kapitalizaciju i koristi konsenzus knjige kada su u pitanju transakcije. Za razliku od drugih kriptovaluta kao što su Bitcoin, Litecoin, itd., Ripple također ima brzo vrijeme transakcije. Osim ove prednosti, Ripple ima relativno nisku naknadu za transakcije, što ga čini vrlo korisnom kriptovalutom za potrebe trgovanja.

Kupovina kriptovalute

Kriptovalute se mogu kupiti kod brokera kriptovaluta ili na berzi, između ostalog. Kupovina na burzi znači da investitor mora kreirati račun i pohraniti tokene u svoj digitalni novčanik povezan s računom. Također možete iskoristiti prednosti edukativnog paketa o kriptovaluti.

E-novac se drži u online novčanicima i mobilnim novčanicima – to su “vrući” novčanici, što znači da su povezani na mrežu. Lako je pristupiti sredstvima na “vrućem novčaniku”, a transakcije koje se koriste njima su pojednostavljene, ali ne i bez nedostataka: lako se mogu hakovati zbog činjenice da je vrući novčanik, po definiciji, povezan na mrežu. Nedavni ransomware napadi i prethodni fijasko velikih razmjena trebali bi biti dovoljan znak upozorenja za nove korisnike. Upravo zbog rizika od hakiranja, dobra je ideja držati samo dio vaših tokena kojima se trguje online ili u stvarnom svijetu na vrućem novčaniku.

Iako ne biste trebali držati velike sume u svom vrućem novčaniku, važno je napraviti rezervnu kopiju u odjeljku vraćanja statusa novčanika kako biste izbjegli gubitak sredstava zbog greške. Uz privatni ključ, svako bi trebao moći bez problema da vrati svoj novčanik u prvobitno stanje.

Kada pohranite svoju valutu na uređaj koji je potpuno van mreže, to se zove “hladni novčanik”. Za one koji traže najsigurniji oblik skladištenja, ovo je najbolje rješenje, jer takav novčanik nije povezan na mrežu. Hladni novčanici su takođe najpogodniji za dugoročne investitore kojima nije potreban pristup svojim kovanicama nekoliko mjeseci ili godina. Ako slijedite upute i preduzmete sve moguće mjere predostrožnosti (kao što je da ne date strancima pristup vašem novčaniku), hladni novčanici su najsigurniji oblik pohrane kriptovaluta.

Kako odabrati pravi način skladištenja kriptovaluta za vas? Trebali biste uzeti u obzir pogodnost skladištenja, mobilnost i sigurnost. Najbolja opcija je da mali iznos držite na mreži, a ostatak sredstava u offline novčaniku, što je sama po sebi sigurnija opcija za pohranu. Dakle, za kupovinu ili dnevno trgovanje koristite vruće novčanike kojima se lako može pristupiti online, dok za dugoročna ulaganja i pohranjivanje ušteđevine u kriptovaluti koristite hladne novčanike koji drže valutu van mreže.

Početni paket – Paket Ripple

Obrazovni paket za kriptovalute je set namijenjen početnicima koji žele započeti svoju avanturu s digitalnom imovinom. Takav paket se sastoji od e-knjiga, webinara i edukativnih materijala koji vam omogućavaju stjecanje osnovnih znanja o kriptovalutama. Međutim, tu se ne zaustavlja. U Ripple paketu također potpuno besplatno dobivamo bonus jedinice odabrane kriptovalute. Takvi novčići ili tokeni će biti pohranjeni na privatnom virtuelnom računu novčanika, kojem dobijamo pristup kupovinom obuke. To osigurava posebna kartica s kodom na kojem će se nalaziti prijava i lozinka za gore navedeni račun. Paketi kriptovaluta su stoga odlična opcija za početnike, jer pružaju edukativni materijal i siguran način za pohranu kriptovaluta.

Učenje i ulaganje – Paket Ripple


Paket Ripple je inovativni set materijala za obuku. Iako proizvodi ove vrste postaju sve popularniji i nude mnoge vrste kriptovaluta, Ripple je najpopularniji među investitorima početnicima.

Paket Ripple je efikasan način za kombinovanje teorije učenja sa praktičnim ulaganjem. Materijali su posebno odabrani tako da čak i ljudi koji ranije nisu čuli za kriptovalute mogu razviti svoje znanje. Pored teorijskog dijela, Ripple Education Packet vam omogućava da se praktično obučite kao investitor sa svojim prvim Ripple tokenima.

Kako dobiti pristup paketu? Sve što treba da uradimo je da kontaktiramo telefonom dežurnu liniju i naručimo pomenuti edukativni paket o kriptovalutama. Nakon narudžbe, dobit ćemo e-mail s potvrdom iz kojeg ćemo naučiti kako preuzeti edukativne materijale, kao i paketić poslat poštom, koji će između ostalog sadržavati i Ripple karticu. Ovu karticu treba čuvati na sigurnom mjestu. Unatoč činjenici da jedinice kriptovalute dobivamo besplatno, vrijedi se brinuti o njima kao što bismo brinuli o zlatnim polugama ili novčanicama.


Jednostavno skladištenje – Ripple kartica

Ripple kartica je dokument koji potvrđuje vlasništvo nad jedinicama bonus kriptovalute. Radi na analogni način tradicionalnim pristupnim karticama koje podliježu propisima vezanim za trgovinu. Ovo čini Ripple karticu potpuno legalnim i sigurnim načinom pohrane kriptovalute. Sadrži login i lozinku za prijavu na vaš online račun e-novčanika, gdje je pohranjena kriptovaluta koju ste dobili u besplatnom bonusu. Na ovaj način možemo lako pristupiti našem Rippleu s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Potrebne akreditacije za prijavu postoje samo na fizičkom dokumentu, koji nas štiti od hakerskog napada, hakovanja računa i krađe kriptovalute. Da bismo osigurali našu sigurnost, samo trebamo dobro sakriti svoju karticu i posegnuti za njom samo kada želimo prenijeti naše besplatne Ripple jedinice. Trgovanje primljenom kriptovalutom je jednako lako. Sve što treba da uradite je da kontaktirate dežurnu liniju i obavestite ih o svojoj želji za prodajom i potvrdite svoje podatke unosom lozinke za prijavu.

Paket Ripple ima reputaciju kao odličan način da se osigura da investitori početnici imaju pravo znanje o ulaganju u kriptovalute. Svaki obrazovni paket uključuje besplatnu kriptovalutu i karticu sa pristupnim kodom. Sa Ripple edukativnim paketom možemo započeti našu investicijsku avanturu na siguran i pristupačan način.

Leave a comment