Edukativni paketi za kriptovalute su popularan način kupovine obuka. U posljednje vrijeme, međutim, mogu se naći mišljenja da je ovaj oblik učenja investiranja prevara. Koliko u tome ima istine, a koliko postupaka konkurenata?

Informirane odluke


Inflacija je spora, ali stabilna sila zbog koje stvari vremenom koštaju više, što obezvređuje gotovinu. Kada se novac uloži, on se vremenom prilagođava inflaciji, čineći ga jednostavnijim postojanjem na tržištu.

Dosljedan, pronicljiv investitor može postaviti sve bolje finansijske i lične ciljeve. Bilo da pokušavaju uštedjeti za kuću, za fakultet ili jednostavno za novi aparat za kafu, ulaganje i vođenje računa o svojim financijama naučit će ih dragocjenom znanju o postavljanju ciljeva. Ovo se lako može primijeniti i na druge aspekte života.

Ulaganje na osnovu istraživanja ili informacija koje naučite kroz proces učenja može biti izuzetno korisno. Dobro je biti informiran, a ulaganje vam pomaže da držite prst na pulsu i razmišljate o aktuelnim događajima. Najbolji razlog za ulaganje? Što se vaš novac ranije uloži, veće su šanse da raste. Današnje ulaganje daje novcu priliku da iskoristi složenu kamatu.

Ulaganje novca može dovesti do opipljivih koristi. Naravno, uvijek postoji rizik u vezi sa ulaganjem. Kada ulažete u berzu, možete rasporediti svoj novac na različite dionice, tako da ako jedna padne, druga može porasti. Što je vaš portfelj raznovrsniji, to ste bolje zaštićeni od velikih padova.

Paket Ripple – karakteristike proizvoda


Paket Ripple pripada grupi edukativnih paketa sa kriptovalutama. Kao i kod većine besplatnih programa, uključivanje kriptovalute u obuku također ima za cilj potaknuti kupovinu materijala i istaći se među sve obilnijom konkurencijom. U paketu edukacije o kriptovalutama, korisnici dobivaju kriptovalutne tokene određene vrijednosti uz pristup tipičnim kursevima, člancima, webinarima ili analizama. Uz besplatnu kriptovalutu, oni mogu primijeniti znanje o investiranju stečeno na kursu i unovčiti tokene kada smatraju da je to dobra odluka o ulaganju.

Većina investicijskih paketa u kriptovalute namijenjena je investitorima početnicima, obično onima kojima bi ovo bila prva investicija u kriptovalute. Edukativni kursevi su dizajnirani da objasne proces ulaganja, specifičnosti kripto ulaganja i analiziraju svaku kriptovalutu iz temelja. Fokusiranje na osnove je prepoznatljiva karakteristika većine obrazovnih paketa o kriptovalutama. Uz obuku u učionici ili besplatno dostupne materijale s weba, stručnjaci za kriptovalute često ne brinu ili uopće ne brinu o tome da njihova analiza bude dostupna nekom drugom osim drugim stručnjacima.

Kupovina i upotreba


Paket Ripple je tipičan predstavnik obrazovnih paketa za kriptovalute. Dostavljeni edukativni materijali su visokog kvaliteta i opširno opisuju pitanja vezana za ulaganje u Ripple kriptovalutu. Zanimljiva je činjenica da se nakon naručivanja Paketa Ripple dostavlja na dva načina – elektronskim putem i običnom poštom. Svi podaci koji se odnose na prijavu na platformu za obuku, korištenje materijala za obuku i početak učenja kako investirati prenose se e-poštom na adresu e-pošte koju ste naveli prilikom naručivanja. Kada primite ovu e-poštu, moći ćete slobodno i bez ograničenja koristiti kurseve i druge obrazovne materijale u ponudi.


S druge strane, besplatnim tokenima kriptovalute Ripple možete pristupiti podizanjem paketa poslanog običnom poštom. Paket sadrži Ripple karticu, koja sadrži podatke koji vam omogućavaju da dobijete pregled vrijednosti akumulirane kriptovalute i upute kako da je podignete. Ripple tokeni se pohranjuju na račun brokera, koji bi trebao obaviti posao njihovog osiguranja dok student uči osnove ulaganja. Za isplatu kriptovalute potreban je telefonski kontakt – napredni investitori to mogu smatrati nedostatkom, ali ovaj oblik kriptovalute se svakako preporučuje početnicima. Kriptovaluta kojom se upravlja na ovaj način je sigurna, a i dalje je možete povući u bilo kojem trenutku bez straha da ćete izgubiti svoja sredstva u hakerskom napadu. To znači da je ovaj način čuvanja kriptovalute idealan za ljude koji su upravo kupili kurs obuke koji uključuje materijale o osnovama ulaganja.

Paket Ripple mišljenja

Ovaj proizvod dobiva različite kritike kako kupaca tako i profesionalaca. Neke od njih možda je napisala pomalo pristrasna publika koja sigurno nije razumjela ideju Paketa. Druge mogu biti neutemeljene priče koje su proizvele konkurentske kompanije. Međutim, treba napomenuti da većina ljudi koji su isprobali Paket visoko govore o njemu, kao što možete vidjeti u nastavku:

Dobio sam edukativne materijale i kriptovalute… Mogu da počnem da učim
Nadimak: Jakov

Posrednik kasno šalje mejlove, ali ja ne moram da se bavim kripto menadžmentom, pa mi se sviđa. Sam Ripple je ušao na bikovsko tržište, tako da ću uskoro prodati s profitom.
 Nadimak: Milian

 – I ja imam ripple valutu za nekoliko stotina i dobio sam ripple cad, javio mi se broker i ponudio još neke dodatke, ali još uvijek čekam da vidim kolika će biti moja kripta
Nadimak: Oleg

 – nije toliko inovativno jer sam već viđao slične pakete, ali ne možete poreći njihovu efikasnost. Kupite e-knjige i nabavite kriptovalute – neko daje nešto više?
Nadimak: Mihael


 – neko kaže da je starter paket prevara… U nekim zemljama postoje vaučeri, u drugim sertifikati, imamo pristupne kartice i to je normalna stvar, samo pročitajte! ljudi, ako čitate sve na netu, dokumenti poput ripple kartice su pravi način za pohranjivanje.
 Nadimak: Luka

Paket Ripple prevaranti

Iako su prošle godine od lansiranja paketa za edukaciju o kriptovalutama, ove vrste proizvoda i dalje izazivaju dosta kontroverzi. Međutim, vrlo je moguće da su negativne kritike potkrijepljene nelojalnom konkurencijom. Koje su karakteristike ovog proizvoda o kojem se mnogo raspravljalo i kakav je odziv dobio na internetu?

Uprkos svim povoljnim sadržajima, s vremena na vrijeme se pojavljuju informacije – uglavnom na češkim i mađarskim web stranicama – da je Paket Ripple možda prevara? Zašto takvo uvjerenje u slučaju da proizvod skupi toliko pohvala na industrijskim portalima? Razlog može biti takozvani zakulisni rat, pokušaj diskreditacije konkurencije.

Crni PR prati Paket Ripple gotovo od početka njegovog postojanja, ali, zanimljivo, stranice s negativnim kritikama pojavljuju se samo … na dva-tri jezika, što je u slučaju međunarodnog proizvoda u najmanju ruku čudno. Velika kampanja protiv Paketa Ripple započela je na internetu na češkom jeziku, gdje je u jednom trenutku veliki broj pozadinskih stranica objavio gotovo identične, nepotkrijepljene konkretnim argumentima postove s naslovom “Paket Ripple je prevara”.

Važno je razumjeti da je, iako se negativan sadržaj pojavljuje na internetu, teško zaključiti o čemu se točno radi o navodnoj prevari. Sadržaj je često kontradiktoran sam sa sobom, citirajući dioničke fotografije kao “dokaz” ili povezujući Paket Ripple sa poznatim prevarama, uprkos nedostatku bilo kakvog naznaka da takva veza postoji. Glasine o prevari mogu jednostavno biti dio negativne kampanje protiv konkurencije. Posebno je sumnjivo širenje sadržaja kopiranog na nekoliko ili čak više back-end stranica koje reklamiraju poznate brokere.

Iako je teoretski moguće ući u trag ko je vlasnik date domene, postavljanje web stranice s lažnim imenom je izuzetno jednostavno jer kompanije za prodaju i hosting domena ne zahtijevaju provjeru podataka u slučaju privatnih klijenata. Rezultat? Ogromna količina lažnog sadržaja preplavljuje internet, od kojih se većina uklanja ne brisanjem stranice, već padom na Google rang listi. Najpopularniji pretraživač je, dakle, efikasniji alat u verifikaciji sadržaja od zakona, ali čak i on ima svoja ograničenja – sajtove koji su visoko rangirani, a samim tim i “kredibilni” u očima Gugla (da budu visoko rangirani stranica ne mora biti istinski vjerodostojna, već samo miješa lažni sadržaj s neutralnim) može sebi priuštiti pokretanje čak i vrlo oštrih negativnih kampanja, implicitno ciljajući na konkurenciju.

Paket Ripple i dalje ima reputaciju pouzdanog izvora obuke i kriptovalute za investitore početnike, bez obzira na radnje koje provode konkurenti. Vrijedi zapamtiti da ne treba vjerovati svemu što čitate na internetu.

Leave a comment