Vi har alle økonomiske mål. Vejene, vi går for at opnå dem, varierer fra person til person og kan føre til et tilfredsstillende professionelt liv. De fleste af os mener, at besparelser er den bedste mulighed for at nå vores mål. Opsparing alene vil dog næppe holde trit med inflation og skatter og vil betyde et meget længere arbejdsliv for at nå noget mål. Derfor kan besparelser ikke føre til økonomisk frihed.

Investér dig frem til uafhængighed

Investering er den eneste måde at opnå økonomisk frihed på. Det er en proces, hvor man tager afmålte risici med potentiale til at øge velstanden i højere grad på lang sigt gennem kryptovalutaer, investeringsforeninger osv. Principperne for investering er baseret på tidshorisont, aktivallokering og orientering mod finansielle mål, der ikke bør ændre sig uanset markedscyklusser. Det tager mange år at skabe betydelig rigdom.

Det ville være klogt at udarbejde din egen investeringsstrategi, der fastlægger din filosofi, rammer og porteføljestyringsproces. Du bør vælge dine investeringer med omtanke i henhold til din risikotolerance; og hvis det er muligt, opbyg din portefølje med vejledning fra en erfaren finansiel rådgiver eller betroede produkter som Ripple-pakke. Hold dig til din porteføljeallokering over en lang periode (mindst fem år) med periodisk gennemgang.

Investorer har ofte vist en tendens til at trække penge ud af risikoorienterede aktivklasser (f.eks. kryptovalutaer) og investere dem i sikre aktivklasser under en nedtur. Denne adfærd fører til, at investorer ikke får del i nogen fordele, når situationen forbedres.

Kryptovalutaer… fremtidens aktiver

Nogle økonomiske analytikere forudser, at et stort skift i kryptovalutaer vil komme, når institutionelle penge kommer ind på markedet.

Hvad mere er, så er der en mulighed for, at krypto vil blive noteret på Nasdaq, hvilket yderligere øger troværdigheden af ​​blockchain og dens anvendelser som et alternativ til traditionelle valutaer. Nogle forudsiger, at alt, hvad kryptovaluta har brug for, er en verificeret fond til børshandel (ETF). En ETF ville helt sikkert gøre det nemmere for folk at investere i Bitcoin, men der skal stadig være en efterspørgsel på at investere i krypto, som muligvis ikke automatisk genereres gennem fonden.

Nogle af de begrænsninger, som kryptovalutaer i øjeblikket står over for – såsom det faktum, at nogens digitale formue kan blive elimineret ved et computernedbrud, eller at en virtuel boks kan blive plyndret af en hacker – kan overvindes over tid takket være teknologiske fremskridt. Hvad der vil være sværere at overvinde, er det grundlæggende paradoks, der plager kryptovalutaer – jo mere populære de bliver, jo mere regulering og regeringskontrol tiltrækker de, hvilket underminerer den grundlæggende forudsætning for deres eksistens.

Selvom antallet af handlende, der accepterer kryptovalutaer, vokser, er de stadig meget i mindretal. For at kryptovalutaer kan blive mere udbredt, skal de først vinde bred accept blandt forbrugerne. Men deres relative kompleksitet sammenlignet med konventionelle valutaer vil sandsynligvis afskrække de fleste mennesker, undtagen teknologer.

En kryptovaluta, der stræber efter at blive en del af det almindelige finansielle system, skal muligvis opfylde meget forskellige kriterier. Det skulle være matematisk komplekst (for at undgå svindel og hacker-angreb), men let for forbrugerne at forstå; decentraliseret, men med passende sikkerhedsforanstaltninger og forbrugerbeskyttelse; og opretholde brugerens anonymitet uden at være en kanal for skatteunddragelse. Det er høje krav, men det stigende antal kryptovalutaer betyder, at man i sidste ende formår at ramme rigtigt på markedet.

Kend spillets regler

Det er tilrådeligt at beholde mindst seks måneders daglige penge som nødfond og at investere disse penge i meget likvide instrumenter. Det ville være uklogt at binde en stor del af dine investeringer i instrumenter med lav likviditet.

Det frarådes at optage nye lån, medmindre det er absolut nødvendigt. Enhver udestående tilbagebetaling af lån kan have en negativ indvirkning på den fremtidige kreditværdighed. Tværtimod bør enhver investor forsøge at tilbagebetale sin gæld, begyndende med lån med højeste rente, såsom kreditkortgæld, for at reducere den økonomiske byrde.

Uanset om de står over for ekstrem optimisme eller pessimisme, vender markederne til sidst tilbage til mere rimelige langsigtede værdiansættelsesniveauer. Ifølge denne teori vil afkast og priser vende tilbage til hvor de kom fra – tiden bringer generelt markedet tilbage. Så når det kommer til detailinvestorer, er lektionen klar: Hav en plan og hold dig til den. Det er værd at overveje betydningen af ​​alt, hvad der sker på markedet og bruge din bedste dømmekraft.

Selv blandt de mest succesrige investorer er der en tendens til at tro, at når tingene er til deres fordel, er overskuddet ubegrænset. Dette er simpelthen ikke sandt, og intet varer evigt – især i den finansielle verden. Uanset hvor gunstigt markedet er nu, kan man ikke regne med, at det altid er sådan.

Uddannelse er nøglen til succes

Den vigtigste investering, du kan foretage, er at investere i dig selv, og måske er en af ​​de bedste måder at gøre dette på at lære om privatøkonomi. God økonomistyring stiller dig bedre, når der opstår uventede udgifter, eller når du pludselig mister dit job. Det gør det også nemmere at håndtere gæld og investere penge til pension.

På den anden side kan dårlig pengehåndtering være dyrt. F.eks. betyder en lav kreditscore højere renter på kreditkort, billån, realkreditlån og meget mere. Jo højere renten er, jo mere betaler du for det, du køber sammenlignet med en person med en god kreditscore.

Ligesom alle har brug for at gå til regelmæssig kontrol hos deres praktiserende læge, bør du løbende tjekke din økonomi. Det er også vigtigt, at dine investeringsmål er opnåelige. Hvis du ikke har nogen ideer, kan du begynde med små mål for at gøre investering til en vane. Jo yngre du er, jo større er fordelene ved renters rente.

Læring for fremtiden

Alle kan lære at være en begavet investor, især hvis de er bevæbnede med de rigtige værktøjer og ressourcer.

Hvis nogen skal lære de nødvendige tips og strategier for at foretage begavede investeringer, så lad dem først overveje, hvordan de foretrækker at lære. Foretrækker de en praktisk tilgang til teori, eller husker de informationen bedre med en lærer, der personligt guider dem gennem trinnene?

Søg dernæst efter de bedste muligheder, der passer til din tidsplan, dit budget og din læringsstil. Dette kan betyde, at du tager et investeringskursus på et lokalt universitet eller tilmelder dig et onlinekursus. Du kan bruge en online investeringssimulator eller gennemse de uddannelsesbiblioteker, der tilbydes af mange brancheportaler.

Nu om stunder kan alle begynde at investere, uanset deres budget. Du skal bare vide, hvilke typer investeringer der er tilgængelige for dig baseret på de midler, du ønsker at bruge. Nogle kurser, såsom Ripple uddannelsespakke, dækker det grundlæggende ved investering, herunder teknologi, strategi og analyse. Andre dykker lidt dybere ned i aktier og råvarer eller endda internationale investeringer.

Du skal selvfølgelig vælge det kursus, der passer bedst til både dine interesser og din viden. Hvis du lige er begyndt på at investere, findes der Ripple-pakke, som er fremstillet til at lære dig det grundlæggende om markedet, hvordan det fungerer, og hvad forskellige typer investeringer kan gøre for en investor og dennes portefølje.

Leave a comment