Kako začeti svojo avanturo s kriptovaluto, če še nikoli niste vlagali v nove tehnologije? Preden začnete s svojo prvo naložbo, je dobro razmisliti o možnostih, ki so vam na voljo.

Nakup in skladiščenje

Nakup prve valute je lahko težaven. Strokovnjaki svetujejo, če želite vlagati v kriptovalute, začnite z nakupom Bitcoina. Vendar to ni edini način za začetnike. Obstajajo tudi druge možnosti, na primer neposredno na izmenjavo ali Ripple packet.

Izmenjava kriptovalut je platforma, ki strankam omogoča trgovanje s kriptovalutami ali digitalnimi valutami za druga sredstva, kot so fiat valute ali druge digitalne valute. Menjalnica kriptovalut običajno sprejema razmike ponudb in ponudb kot provizijo za transakcije za storitev ali preprosto zaračunava provizije za uporabo storitve.

Izmenjave kriptovalut so pogosto registrirane zunaj Evropske unije in ZDA, da bi se izognili regulaciji in obdavčitvi. Vendar podpirajo zahodne fiat valute in imajo bančne račune v več državah, da olajšajo vloge v različnih nacionalnih valutah. Večina menjalnic kriptovalut lahko sprejme plačila s kreditnimi karticami, bančna nakazila ali druge oblike plačila za zamenjavo za kriptovalute.

Borze običajno pošiljajo kriptovalute v uporabnikovo osebno denarnico za kriptovalute. Nekatere imajo tudi možnost pretvorbe stanja v digitalni valuti v anonimne predplačniške kartice, ki jih je mogoče uporabiti za dvigovanje sredstev na bankomatih po vsem svetu, medtem ko so druge kriptovalute podprte s fizičnimi sredstvi, kot je zlato.

Kaj pa shranjevanje? Ni razloga za shranjevanje kriptovalute na borzi. Na trgih kriptovalut je dolga zgodovina vdorov in bankrotov, najbolj znan je vdor v Mt. Gox, ki je izčrpal na stotine milijonov dolarjev strank.

Toda kje shraniti kriptovaluto, če ne na borzi? Kriptovaluta se hrani v spletnih denarnicah in mobilnih denarnicah (katera koli denarnica, ki obstaja v napravi, ki se bo kdaj povezala z internetom) kot vroče denarnice za kriptovalute. Do sredstev v »vroči denarnici« je enostavno dostopati – zato je dobro, da na njej obdržite le del svoje kriptovalute, s katero boste trgovali na spletu ali v resničnem svetu.

Medtem ko so transakcije z vročimi denarnicami zelo preproste, obstaja velika pomanjkljivost – zlahka jih je mogoče vdreti. Nedavni napadi izsiljevalske programske opreme in prejšnji fiasko velikih borz bi morali biti dovolj svetilnik za nove uporabnike.

Čeprav v vročo denarnico ne bi smeli shranjevati veliko vrednosti, je pomembno, da varnostno kopirate razdelek za obnovitev stanja denarnice, da se izognete izgubi sredstev zaradi napake. Z zasebnim ključem lahko investitor neboleče vrne katero koli denarnico v prvotno stanje.

Ko hranite svojo valuto v napravi popolnoma brez povezave, se to imenuje “hladna denarnica”. Za tiste, ki iščejo najvarnejšo obliko shranjevanja, so to najboljša možnost. Hladne denarnice so najbolj primerne tudi za dolgoročne vlagatelje, ki več mesecev ali let ne potrebujejo dostopa do svojih kovancev.

Hladne denarnice niso brez lastnega nabora tveganj, a če sledite navodilom in sprejmete vse možne previdnostne ukrepe, so ta močno zmanjšana. Glede na količino pozornosti, ki jo je kriptovaluta pritegnila v zadnjih nekaj letih, je žal pritegnila zanimanje tudi navadnih tatov. Kot taka je veliko varnejša možnost uporaba hladne denarnice kot sredstva za shranjevanje denarja.

Ripple kartica – preprosta in varna

Vendar pa obstaja enostavnejši način za nakup in shranjevanje kriptovalute. Paket Ripple vsebuje ocene storitve, ki je namenjena predvsem začetnikom, ki nameravajo vstopiti v svet naložb. Vse zaradi narave izdelka, sestavljenega iz izobraževalnih materialov in brezplačnih enot kriptovalute Ripple. Tako stranka ne bo pridobila le kompleta za usposabljanje, ampak bo prejela tudi e-denar brezplačno. In kako je to mogoče?

Vse zahvaljujoč Paket Ripple , dokumentu, ki potrjuje nakup in dostop do prejetih enot kriptovalute. Vsaka stranka, ki kupi paket Ripple, prejme e-pošto s podrobnimi navodili za uporabo paketa, nato pa po pošti kartico Ripple. Dostopna kartica bo poslana v posebej zaščitenem paketu na naslov, ki ga določi stranka. Prejeme ga je mogoče šele po predložitvi osebnega dokumenta.  

Ripple Card bo vsebovala tako imenovano kodo Ripple, ki je prijava in geslo za zasebni račun v virtualni denarnici, kjer bodo shranjene prejete enote e-denarja. Račun bo ustvaril in zavaroval posrednik, vendar bo imel prijavo le stranka. Zahvaljujoč temu stranka ne bo dolžna vzpostaviti lastne e-denarnice ali izvajati specializiranih varnostnih ukrepov proti napadom hekerjev in tatov.

V takšni situaciji bo imela stranka samo eno nalogo – varno shraniti svojo Ripple Card. Ta dokument je treba hraniti na suhem in varnem mestu, dokler se ne odločite za monetizacijo svojih enot. To dejanje je tako preprosto kot nakup izobraževalnega paketa Ripple. Vse, kar mora stranka storiti, je, da kontaktira trgovca, ga obvesti o svoji izbiri in potrdi dostop do denarnice s kodo Ripple. Enote bodo unovčene v nekaj dneh.

Kartica Ripple je preprost in varen način za shranjevanje e-denarja, saj se koda Ripple nahaja samo na kartici za dostop, zaradi česar je nemogoče ukradeti hekerji in spletni tatovi. Poleg tega je to tudi poceni način za pridobitev kriptovalute Ripple, ki je vse bolj prepoznavna na svetovnem trgu kriptovalut.

Leave a comment