Hvordan starte eventyret ditt med kryptovaluta hvis du aldri har investert i ny teknologi? Før du starter din første investering, er det lurt å tenke på alternativene som er tilgjengelige for deg.

Kjøp og lagring

Det kan være vanskelig å kjøpe din første valuta. Eksperter anbefaler at hvis du vil investere i kryptovalutaer, bør du starte med å kjøpe Bitcoin. Dette er imidlertid ikke den eneste måten for nybegynnere. Det finnes også andre alternativer, for eksempel å gå direkte til en børs eller Ripple-settet.

En kryptovalutabørs er en plattform som lar kundene handle kryptovalutaer eller digitale valutaer for andre eiendeler, som for eksempel fiat-penger eller andre digitale valutaer. En kryptovalutabørs godtar vanligvis bud/tilbudsspredninger som en provisjon på transaksjoner for tjenesten, eller bare belaster gebyrer for bruk av tjenesten.

Kryptovalutabørser registreres ofte utenfor EU og USA for å unngå regulering og beskatning. De støtter imidlertid vestlige fiat-valutaer og opprettholder bankkontoer i flere land for å lette innskudd med ulike nasjonale valutaer. De fleste kryptovalutabørser kan godta kredittkortbetalinger, bankoverføringer eller andre former for betaling for å bytte mot kryptovalutaer.

Børser sender vanligvis kryptovalutaer til brukerens personlige kryptovalutalommebok. Noen har også muligheten til å konvertere digitale valutasaldoer til anonyme forhåndsbetalte kort som kan brukes til å ta ut midler fra minibanker over hele verden, mens andre kryptovalutaer støttes av fysiske eiendeler som gull.

Men hva med lagring? Det er absolutt ingen grunn til å lagre kryptovaluta på en børs. Det er en lang historie med hackinger og konkurser i kryptovalutamarkedene, aller mest kjent er hackingen av Mt. Gox som tappet flere hundre millioner av kundenes dollar.

Men hvor skal du lagre kryptovaluta hvis ikke på en børs? Kryptovaluta lagres i lommebøker på nett og mobile lommebøker (enhver lommebok som eksisterer på en enhet som noen gang vil koble til internett) som “varme” kryptolommebøker. Det er lett å få tilgang til midlene med en “varm lommebok” – derfor er det en god idé å bare bruke den til å lagre en andel av kryptovalutaen som du vil handle med på nett eller i den virkelige verden.

Mens transaksjoner som bruker varme lommebøker er veldig enkle, finnes det en stor ulempe med dem – de kan lett hackes. Nylige angrep med løsepengevirus og tidligere fiaskoer med store børser bør få varsellampene til å lyse hos nye brukere.

Selv om du ikke bør lagre store verdier i den varme lommeboken, er det viktig å sikkerhetskopiere lommebokens seksjon for statusgjenoppretting for å unngå å miste penger på grunn av en feil. Med et privat passord er en investor i stand til å gjenopprette enhver lommebok til sin opprinnelige tilstand helt smertefritt.

Når du oppbevarer valutaen din i en enhet som er helt frakoblet fra internett, kalles den en “kald lommebok”. For de som leter etter den sikreste formen for lagring, er dette det beste alternativet. Kalde lommebøker er også best egnet for langsiktige investorer som ikke trenger tilgang til pengene sine på måneder eller år.

Kalde lommebøker har også sine risikofaktorer, men hvis du følger instruksjonene og tar alle mulige forholdsregler, blir de sterkt minimert. Gitt mengden oppmerksomhet som kryptovaluta har tiltrukket seg de siste årene, har det dessverre tiltrukket seg interessen til vanlige tyver også. Derfor er det et mye tryggere alternativ å bruke en kald lommebok som et middel til å lagre penger.

Ripple-kort – enkelt og trygt

Det er imidlertid en enklere måte å kjøpe og lagre kryptovaluta på. Ripple-settet  har anmeldelsene til en tjeneste rettet hovedsakelig mot nybegynnere som planlegger å komme seg inn i investeringsverdenen. Alt på grunn av at produktets natur beståer av opplæringsmateriell og gratis enheter av Ripple kryptovaluta. Dermed vil klienten ikke bare skaffe seg et innføringssett, men også motta en e-penge helt gratis. Og hvordan er dette mulig?

Dette er takket være Ripple-kortet, et dokument som bekrefter kjøp og tilgang til de mottatte kryptovalutaenhetene. Hver kunde som kjøper Ripple-settet vil først motta en e-post med detaljerte instruksjoner om hvordan man bruker pakken, og deretter motta Ripple-kortet via post. Adgangskortet vil bli sendt i en spesielt beskyttet pakke til adressen som er angitt av kunden. Den kan bare mottas etter å ha vist et identitetsdokument.  

Ripple-kortet vil inneholde den såkalte Ripple-koden, som er et brukernavn og passord for innlogging på en privat konto i en virtuell lommebok, hvor de mottatte e-pengene vil bli lagret. Kontoen vil bli opprettet og sikret av mellomleddet, men bare kunden vil ha en pålogging til den. Takket være dette vil klienten ikke være forpliktet til å sette opp sin egen e-lommebok eller implementere spesialiserte sikkerhetstiltak mot angrep fra hackere og tyver.

I en slik situasjon vil kunden bare ha én oppgave – å trygt lagre Ripple-kortet sitt. Dette dokumentet bør oppbevares på et tørt og sikkert sted til du bestemmer deg for å gjøre et uttak med enhetene dine. Denne handlingen er så enkel som å kjøpe Ripple-innføringssettet. Alt kunden trenger å gjøre er å kontakte forhandleren, informere dem om deres valg og bekrefte tilgangen til lommeboken med Ripple-koden. Enhetene vil bli innløst i løpet av få dager.

Ripple-kortet er en enkel og sikker måte å lagre e-penger på, da Ripple-koden bare ligger på tilgangskortet, noe som gjør det umulig å bli stjålet av hackere og tyver på internett. I tillegg er det også en billig metode for å få Ripple kryptovaluta som nyter økende anerkjennelse på det globale kryptovalutamarkedet.

Leave a comment