Как да започнете своето приключение с криптовалута, ако никога не сте инвестирали в нови технологии? Преди да започнете първата си инвестиция е добре да  помислите за опциите с които разполагате.

Покупка и съхранение

Купуването на първата ви валута може да бъде трудно. Експертите съветват, ако искате да инвестирате в криптовалути, трябва да започнете с покупката на Биткойн. Това обаче не е единственият начин за начинаещи. Има и други опции, като например директно отиване до обмен или Пакет Рипъл.

Борсата за криптовалута е платформа, която позволява на клиентите да търгуват с криптовалути или цифрови валути за други активи, като например фиатни валути или други цифрови валути. Борсата за криптовалута обикновено приема спредове между оферта и търсене, като комисионна за транзакции за услугата или просто начислява такси за използване на услугата.

Борсите за криптовалути често се регистрират извън Европейския съюз и САЩ, за да се избегне регулиране и данъчно облагане. Те обаче поддържат западни фиатни валути и поддържат банкови сметки в няколко държави, за да улеснят депозитите в различни национални валути. Повечето борси за криптовалути могат да приемат плащания с кредитни карти, банкови преводи или други форми на плащане за обмен за криптовалути.

Борсите обикновено изпращат криптовалути към личния портфейл за криптовалута на потребителя. Някои също имат възможност да конвертират салда в цифрова валута в анонимни предплатени карти, които могат да се използват за теглене на средства от банкомати по целия свят, докато други криптовалути са обезпечени с физически активи като злато.

Но какво да кажем за съхранението? Няма абсолютно никаква причина да съхранявате криптовалута на борсата. Има дълга история на хакове и фалити на пазарите на криптовалути, най – известният хак на Mt. Gox, който източи стотици милиони долари на клиентите.

Но къде да съхранявате криптовалута, ако не на борсата? Криптовалутата се съхранява в онлайн портфейли и мобилни портфейли (всеки портфейл, който съществува на устройство, което някога ще се свърже с интернет), като горещи портфейли за криптовалута. Лесно е да получите достъп до средства в „горещ портфейл“ – Ето защо е добра идея да държите само част от вашата криптовалута в него, с която ще търгувате онлайн или в реалния свят.Въпреки че транзакциите с помощта на горещи портфейли са много прости, има огромен недостатък – те могат лесно да бъдат хакнати. Последните атаки на ransomware и предишни фиаско на големи борси трябва да са достатъчен маяк за новите потребители.

Въпреки, че не трябва да съхранявате много стойност в горещия си портфейл, важно е да архивирате секцията за възстановяване на състоянието на портфейла си за да избегнете загуба на средства поради грешка. С частен ключ инвеститорът може безболезнено да възстанови всеки портфейл до първоначалното му състояние.

Когато държите валутата си в устройство напълно офлайн, това се нарича “студен портфейл”. За тези, които търсят най – сигурната форма на съхранение, това е най – добрият вариант. Студените портфейли също са най – подходящи за дългосрочни инвеститори, които не се нуждаят от достъп до своите монети в продължение на месеци или години.

Студените портфейли не са лишени от собствен набор от рискове, но ако следвате инструкциите и вземете всички възможни предпазни мерки те са значително сведени до минимум. Като се има предвид количеството внимание, което криптовалутата привлече през последните няколко години тя за съжаление привлече интереса и на обикновените крадци. Като такъв, много по – безопасен вариант е да използвате студен портфейл, като средство за съхранение на пари.

Рипъл карта – проста и безопасна

Има обаче по – прост начин за закупуване и съхранение на криптовалута. Пакетът Рипъл има мнения на услуга, насочена основно към начинаещи, които планират да влязат в света на инвестициите. Всичко се дължи на естеството на продукта състоящ се от образователни материали и безплатни единици криптовалута Рипъл. Така клиентът не само ще придобие комплект за обучение, но и ще получи безплатно електронни пари. И как е възможно това?

Всичко е благодарение на Карта Рипъл, документ потвърждаващ покупката и достъпа до получените единици криптовалута. Всеки клиент, който закупи Пакет Ripple, първо ще получи имейл с подробни инструкции как да използва пакета, а след това и по пощата Рипъл Карта. Картата за достъп ще бъде изпратена в специално защитен пакет на посочения от клиента адрес. Може да се получи само след показване на документ за самоличност.

Рипъл Карта ще съдържа така наречения Рипъл Код, който е вход и парола към частен акаунт във виртуален портфейл, където ще се съхраняват получените единици електронни пари. Акаунтът ще бъде създаден и защитен от посредника, но само клиентът ще има вход в него. Благодарение на това клиентът няма да бъде задължен да създава собствен електронен портфейл или да прилага специализирани мерки за сигурност срещу атаки на хакери и крадци.

В такава ситуация клиентът ще има само една задача – да съхранява безопасно своята Рипъл Карта. Този документ трябва да се съхранява на сухо и сигурно място, докато не решите да монетизирате своите единици. Това действие е толкова просто, колкото закупуването на образователния пакет Рипъл. Всичко, което клиентът трябва да направи е да се свърже с търговеца, да го информира за своя избор и да потвърди достъпа до портфейла с Рипъл Код. Единиците ще бъдат осребрени в рамките на няколко дни.

Картата Рипъл е прост и сигурен начин за съхраняване на електронни пари, тъй като кодът на Рипъл се намира само на картата за достъп, което прави невъзможно да бъде откраднато от хакери и онлайн крадци. В допълнение, това е и евтин начин за получаване на криптовалута Рипъл, която се радва на все по – голямо признание на световния пазар на криптовалута.  

Leave a comment